Nieuwkomers in Nederland , Hulpgroep

Het Grieks Spreekuur is een landelijk initiatief dat in Den Haag is begonnen en vervolgens uitbreidde naar Amsterdam en Rotterdam. Elke week staan een paar vrijwilligers van het initiatief 2 uur lang klaar om vragen van Griekse nieuwkomers over het Nederlandse systeem te beantwoorden en hen met hun problemen te helpen.

Het werkt ook als ontmoetingsgelegenheid voor nieuwkomers met hun landgenoten, een gelegenheid om hun moedertaal met iemand te spreken en te netwerken. In Amsterdam neemt het Grieks Spreekuur plaats elke dinsdag van 19:00 tot 21:00, in De Griekse Gemeenschap van Amsterdam op De Wittenkade 111, 1052 AG

Kom en ontmoet ons. Klik om naar de facebookpagina te gaan.

Lessen Nederlandse taalcursussen.

Kom Nederlands leren op onze afdelingen, met ervaren en vriendelijke docenten en studenten zoals jij!

De Community biedt een uitgebreid programma voor het leren van de Nederlandse taal en na elk studiejaar ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname. De lessen zullen van het Engels naar het Nederlands zijn.

Group A – Basic: kost 225 € (registratie 40 € niet inbegrepen)

Group B – Basic: kost 225 € (registratie 40 € niet inbegrepen)

Neem voor meer informatie contact met ons op via e-mail..

Lessen Griekse  taalcursussen.

Met altijd respect voor de wensen van onze leden en hun interesse in de Griekse taal, zullen de Griekse taalcursussen die in het jaar 2018-2019 door de Hellenic Community Amsterdam worden gegeven, uitsluitend op 2 niveaus plaatsvinden: "Absolute beginners"en "Intermediate".beginners

Op het basisniveau van "Absolute beginners", krijgen studenten de kans om in contact te komen met het Griekse alfabet en te communiceren in elementaire communicatiesituaties.


Group A – Basic: kost 225 € (registratie 40 € niet inbegrepen)Intermediate

Voor het "Intermediate" niveau door het aanleren en herhalen van basisstructuren en grammaticaregels, krijgen ze de kans om hun communicatie in complexere situaties te ontwikkelen.


Group B – Basic: kost 225 € (registratie 40 € niet inbegrepen)


Neem voor meer informatie contact met ons op via e-mail..


Lessen 
Griekse danslessen

2πR Greek Traditional Dances Amsterdam

Griekse danslessen 2πR – Greek Traditional Dances Amsterdam  in de omgeving van de Griekse Gemeenschap van Amsterdam.

Οι 2πR Greek Traditional Dances Amsterdam bestaat uit enthousiaste dansers, van alle niveaus, en groeit voortdurend. In de lessen van 2pr leer je verschillende Griekse traditionele dansen uit verschillende regio's van Griekenland. Je hoeft geen ervaring te hebben, wel een goed humeur!


Οnze leraar
Manolis Iskis

Manolis is een professionele docent traditionele dansen met jarenlange ervaring. Leert volwassen kinderen,
organiseert reizen naar de geboorteplaats van Molyvos, Lesbos en geeft ook dans seminars in binnen- en buitenland.

Zijn missie is om zijn kennis en ervaring in de traditionele Griekse danscultuur over de hele wereld te verspreiden. Hij kent meer dan 200 verschillende Griekse dansen, uit verschillende delen van Griekenland, niet alleen de passen en de muziek, maar ook de geschiedenis erachter.


Skip to content